Din nou despre alegerile americane si rezultatele PEW Research.

Conform rezultatelor unui raport PEW Research Center, cu ocazia alegerilor din SUA, aprox 3 sferturi din utilizatorii americani de Internet s-au informat online despre acest proces. In acelasi timp unul din trei utilizatori au forwardat continut cu subiect politic. Toate rezultatele nu fac decat sa confirme importanta majora a mediumului in comunicarea politica.  

PEW Research Center este o organizatie non guv (fact thank se autointituleaza ei) care produce (cercetare sociala si de opinie) si disemineaza informatii despre societatea americana. Unul dintre cele 7 proiecte continuue ale centrului cerceteaza in amanuntime influenta Internetului asupra stilurilor de viata, participarii politice, etc.  Un amanunt deloc de neglijat pentru reasercheri, pe langa rapoartele narative, organizatia pune la dispozitie toate bazele de date in format SPSS.

Si pentru ca avem si noi din nou an electoral, reamintesc ca aprox  jumatate din publicul roman din mediul urban, 14-64 de ani, foloseste Internetul cel putin o data pe saptamana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s