Quick facts din European Media and Marketing Survey (EMS).

Conform ultimului raport EMS, audienta titlurilor news&business pe canalul print nu este duplicata decat in mica masura de audienta acelorasi titluri derivate pe online. Astfel, din total reach combinat pentru Business Week, The Economist, Newsweek si Time, doar 11% este reach duplicat print plus online. Situatia e putin diferita pentru combinatia TV plus online (8 vehicule studiate), reachul duplicat ajungand in acest caz la 26 %.

Cateva rezultate despre WEB 2.0: Lunar, 11% din respondenti produc site sau blog content si nu mai putin de 37% folosesc cel putin un site de social networking.

EMS e un proiect sindicalizat realizat de Synovate in 19 tari europene (mai nou inclusiv in Europa Centrala si de Est, din pacate inca nu in Romania). Studiul e reprezentativ pentru principalii aducatori de venit din top13% gospodarii din punct de vedere a venitului. Pe langa consumul de media traditionala (colectat prin CATI) se mai cerceteaza obiceiuri de consum (prin chestionar cu autocompletare) si consum de media digitala (bineintele prin CAWI), toate unite in final intr-o singura baza de date gata pentru planning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s